Dezvoltare personala

Dezvoltarea personala reprezinta un proces sustinut prin care pur si simplu incercam sa ne imbunatatim atat calitatea vietii cat si viziunea asupra ei in mod continuu. Prin urmare, dezvoltarea personala reprezinta atat un proces de educare – invatare, cat mai degraba un mod nou de a actiona, din ce in ce mai rafinat si imbunatatit, atat in ceea ce priveste relatia cu noi insine cat si interactiunea cu cei din jur.

Pe scurt, dezvoltarea personala este un proces realist si structurat ce ar trebui sa ne duca catre cea mai buna varianta a noastra. Desi, bineinteles, ne putem propune si atinge anumite obiective, dezvoltarea personala este un proces care nu se opreste niciodata.

Gandirea pozitiva, cartile citite, participarea la cursuri sunt fara indoiala importante, dar ele nu reprezinta dezvoltarea personala in sine, ci doar o posibila sursa pentru aceasta. Dezvoltarea se concretizeaza in actiuni si obiceiuri noi, din ce in ce mai coerente si sanatoase, rezultate in urma informatiilor acumulate si mai ales, a punerii in practica a acestora.

Cum putem sa ne “dezvoltam” sau sa evoluam? Depinde de fiecare dintre noi. Totusi stabilirea unor scopuri clare si actiunea pentru a atinge acele scopuri (cum ar fi imbunatatirea unor aptitudini, infrangerea unor temeri si altele) poate fi un bun inceput. Actiunea, pasii mici, dar realisti, asistenta unui psiholog, pot fi de asemenea directii optime.

Optimizarea personala este pana la urma despre calitatea vietii personale – care ar trebui sa fie mai buna pe zi ce trece. Indiferent care sunt scopurile personale – realizari materiale, dezvoltarea aptitudinilor, atingerea potentialului maxim din punct de vedere psiho-emotional (pe cat posibil), drumul si directia sunt cele mai importante, iar bucuria si satisfactia vor fi cu atat mai mari cu cat demersul nostru va fi mai autentic.

Dezvoltarea personala este folositoare atat pentru fiecare dintre noi, cu caracter personal, cat si in cadrul companiilor, ca programe de optimizare, cu beneficii reale la nivel de managementul stressului, comunicare, productivitate. Oferim astfel de programe companiilor interesate, programe ce includ atat forme de psihoeducatie cat si antrenament mindfulness, pentru o mai buna integrare si eficienta.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii Aici.

Mai multe informatii / articole pe aceasta tematica, puteti gasi pe Blog.

Leave a Reply


*

Pt validare, va rugam sa introduceti numarul lipsa: *

Drepturi de autor - lila.ro 2023