Mindfulness

Mindfulness a fost inspirat din tehnicile budiste de meditatie si reprezinta practica de a trai în prezent cu deschidere, atentie si curiozitate. Ea poate presupune mentinerea unei conexiuni profunde, in aproape fiecare moment, cu gândurile, emotiile si senzatiile din interior si exterior, fara a incerca sa le catalogam sau sa le descriem.

Practica mindfulness poate include exercitii de respiratie, imagerie dirijata, si alte practici specifice ce ajuta la relaxarea corpului si mintii si duc la reducerea stresului.

Sursa reala a tehnicilor de mindfulness actuale poate fi chiar mai veche decat budismul, cu radacini in practicile milenare Yoga. Totusi, in practica mindfulness, continutul sau scopul mistic al acestor practici nu are relevanta.

Starea de mindfulness nu reprezinta un efort mental sau neaparat o intentie specifica, ci mai degraba o incercare relaxata de a fi cat mai constienti de fiecare actiune, situatie, emotie.

Studiile arata ca mindfulness ajuta la ameliorarea simptomelor somatice si psihologice. Printre beneficiile psiho-emotionale se pot enumera:

Reducerea stresului
Cresterea compasiunii
Autoreglarea emotionala mai buna
Reducerea anxietatii
Stare mentala generala mai buna.

Practica regulata, cat mai des, poate duce la marirea abilitatilor mindfulness si a constientei.

Din fericire tehnicile de minfulness sunt din ce in ce mai folosite in protocoalele de tratament din diverse traditii terapeutice, cu rezultate reale dovedite de studii stiintifice.

Mai multe informatii / articole pe aceasta tematica, puteti gasi pe Blog.

Leave a Reply


*

Pt validare, va rugam sa introduceti numarul lipsa: *

Drepturi de autor - lila.ro 2023